Oppeja (radalla) ajamiseen MotOrgin Ajotaito-kurssilta (Riding practice with MotOrg)

For English version please scroll to the end of this post!


Pyörät Ahvenistolla 3.8.2018Olen käynyt kokeilemassa radalla ajamista kaksi kertaa: ensimmäisen kerran vuoden 2017 elokuussa ja toisen kerran tämän vuoden toukokuussa. Tämä on toinen kesäni prätkällä. Nyt osallistuin ensimmäistä kertaa MotOrgin järjestämään ajoharjoittelutapahtumaan Ahveniston moottoriradalla ja luonnollisesti ilmoittauduin mukaan myös ajotaito II -kurssille, johon kaikki hitaan ryhmän ajajat voivat halutessaan osallistua ajoharjoittelun lipun hinnalla. Muillakin ajoharjoittelupäivillä olen saanut opastusta radalla ajamiseen, mutta odotin silti innoissani, että pääsisin tähän MotOrgin kurssille, koska olin kuullut siitä paljon hyvää.

Ajotaito II -kurssin aikataulu kuului seuraavanlaisesti: jokaisen 20 minuutin pitkän ajosetin jälkeen olisi tauko ja ennen seuraavaa ajosettiä olisi noin 15 minuuttia teoriaa. Varsinaisia teoriasettejä olisi yhteensä 5. Hitaassa ryhmässä oli niin paljon osallistujia, että oppilaat jaettiin tasan viiden kouluttajan kesken, jotta opetus olisi mahdollisimman tehokasta ja yksilöllistä.

Ajoasento – Niin missä niitä jalkoja pitääkään pitää?

Ensimmäisenä teoriana ennen radalle pääsyä käytiin läpi ajoasento. Jo tässä vaiheessa pääni täyttyi uusilla asioilla! Uutena tuli varsinkin käsivarsien ja jalkaterien asento, johon en ollut aikaisemmin ajoharjoitteluissa kiinnittänyt lainkaan huomiota.

Käsivarsien pitäisi olla kohtisuorassa tankoon nähden, ei niin että kyynärpäät harottaisivat leveällä. Lisäksi olka- ja käsivarsien pitäisi muodostaa 90 asteen kulma, mikä tarkoittaa, että yläruumista pitää todennäköisesti tuoda lähemmäs tankkia.

Toinen uusi asia minulle oli tukipisteen hakeminen pyörästä jalkaterillä. Sen tiesin, että reisillä kuuluu puristaa tankkia, mutta se oli uutta, että jalat pitäisi siirtää niin taakse, että päkiät olisivat jalkatappien kohdalla ja kantapäillä puristettaisiin pyörästä kiinni.

Opetusta Ahvenistolla
Opastusta kädestä.. eikun jalasta pitäen!

Ajoasennon demonstroinnin jälkeen kouluttajat kävivät jokaisen “oppilaan” luona katsomassa asennon oikeaksi oman pyörän päällä. Minulla käsivarsien ja yläruumiin uusi asento tuntui helpommalta saavuttaa kuin uusi jalkojen asento. Jalkojen asento tuntui absurdilta, koska en pystyisi vaihtamaan vaihteita enkä käyttämään takajarrua. Takajarrua tuskin tarvittaisiin, kun on se etujarrukin. Mutta entäs ne vaihteet? Radalle lähtiessä piti tietenkin vaihtaa ykkösvaihteelta ylöspäin, mutta kouluttajat olivat painottaneet, että radan kyllä pystyisi kiertämään vain yhtä vaihdetta käyttäen. Niinpä jalat pystyisivät olemaan siinä yhdessä ja samassa asennossa koko ajan.

Jännittäen ensimmäiselle kierrokselle

Ensimmäinen ajosetti jännitti ihan kauheasti siitäkin huolimatta, että olin ajanut Ahvenistolla jo kerran. Ajoimme kaikki kouluttajien perässä “possujunassa” todella maltillisella vauhdilla. Ideana oli, että emme keskittyisi  vauhtiin vaan juuri opittuun, eli ajoasentoon. Varsinaisia ajolinjojakaan ei tarvinnut miettiä, kun seurasi vain edellä ajavaa, kouluttajan ajaessa ryhmän ensimmäisenä.

Ajosetille lähdössä
Radalle lähtöä odottelemassa

Ensimmäinen kierros meni siis lähinnä jännityksestä selviämiseen, ja toisella kierroksella pääsin keskittymään ajoasentoon. Olin heittänyt kolmosvaihteen päälle ja se tuntui sopivalta pyörälleni. Kolmosvaihteella olisin siis päässyt koko radan läpi, mutta yksi mutka pelotti sen verran, että vaihdoin siinä muutaman kerran kakkoselle varmuuden vuoksi. Tämän pelottavankin mutkan pääsin myöhemmin kolmosella, kun tuntui siltä että ei tähän ehkä kuolekaan. Lisäksi pääsuoralla tuntui luontevammalta vaihtaa neloselle. Jonkin verran siis pelasin jaloillani, mutta vaihteiden vaihtamisen jälkeen palautin jalat aina opetettuun asentoon. Yläruumis pysyi minusta aika hyvin koossa koko ajan. Välillä piti vilkuilla alaspäin, kun katsoin missä asennossa ne käsivarret oikein ovat.

Ajolinjat – Toistoja ja toistoja niin ehkä se siitä (vielä joskus)

MotOrgin kouluttajat ajolinjoja ohjeistamassa
Keskustelua eri ajolinjavaihtoehdoista

Toisessa teoriahetkessä kouluttajat kertoivat ajolinjoista käyttäen apunaan lakanalle printattua kuvaa mutkasta sekä siihen neljä erilaista ajolinjaa (A-D). Ilmeisesti on melko yleistä, että mutkaan aletaan taittamaan liian aikaisin, kun pitäisi malttaa odottaa vähän pidempään ja sitten vasta lähteä kääntämään. Minulla oli ainakin tämän kanssa ongelmia, vaikkakaan en sitä ensin tiedostanut.

Toinen ajosetti ajettiin vielä “possujunassa”, eikä ohituksia saanut tehdä. Ajosetin jälkeen kouluttaja vinkkasi, että voisin seuraavalla kerralla ajaa vielä kierroksen hänen perässään niin saisin vielä paremmin kiinni ajolinjoista. Apu tuli enemmän kuin tarpeeseen, silläkun pääsin ajamaan muutaman itsenäisen ajokierroksen huomasin jo kuinka välillä mutkat eivät vain ottaneet onnistuakseen. Oikeiden ajolinjojen sisäistäminen vaatisi varmasti vain toistoja, toistoja ja vielä kerran toistoja…

Katse – Pientä viilausta vielä

Kolmanneksi käytiin läpi katseen merkitystä. Katseen käytöstä löytyi minulta myös vähän hiottavaa. Melko hyvin kääntelin päätä, mutta ilmeisesti pään lisäksi voisi kääntää vähän rintaakin oikeaan suuntaan. Pidemmän päälle pelkkä pään kääntely vain rasittaisi niskaa.

Kolmannessa ajosetissä päästiin ajamaan jo vapaammin. Enää ei tarvinnut siis ajaa possujunassa ja ohituksiakin sai tehdä tarpeen vaatiessa. Itse olin ehkä top 5 hitaimpien joukossa, joten itse en ohituksia tehnyt. Muut ohittivat minut ja ihan siivosti ilman, että olisin siitä pahemmin häiriintynyt.

Vastaohjaus – Remains a mystery

Vastaohjaus oli neljännen teorian aiheena. Vastaohjauksen osaan teoriassa, mutta toteutus vähän ontuu. Ainakin omasta mielestäni voisin vastaohjata tehokkaammin, mutta en vielä ainakaan onnistunut siinä, eikä vastaohjauksen osalta tullut tällä kertaa varsinaisia ahaa-elämyksiä. Muistutuksena vielä, että vasta-ohjauksessa on tärkeä muistaa, että molemmat kädet tekevät: yksi työntää ja toinen vetää.

received_10155968093292029.jpeg
Tien tukkona(ko?) (minä ensimmäisenä kuvassa)

Jälkipuintia

Kaikkien näiden teorioiden (ajoasennon, ajolinjojen, katseen ja vastaohjauksen) lisäksi pitäisi muistaa ottaa vain rennosti. Helpommin sanottu kuin tehty, kun puolet aivokapasiteetista menee jo pelkästään pyörän pitämiseen radalla! Eniten tuli keskityttyä ajolinjoihin. Katse tuli melkein kuin luonnostaan ja välillä muistin korjata ajoasentoakin.

Vaikka pääsimme ajamaan itsenäisesti, niin kouluttajat ajoivat mukanamme koko ajan. Palautetta sai aina ajon jälkeen ja heiltä pystyi kysymään apua missä vaiheessa tahansa. Perus suomalaiseen tapaan en tietenkään osannut kysellä mitään fiksua, mutta onneksi kouluttajat olivat ajan tasalla, koska he olivat seuranneet ajoamme. Ainakaan ujouden takia en olisi jättänyt mitään kysymättä, koska koko porukan kesken oli koko ajan rempseä, avoin meininki siitäkin huolimatta, että aurinko porotti kuumasti.

Radalla harjoitteleminen koukuttaa, koska siinä ei tarvitse (eikä pidäkään!) ajatella mitään muuta kuin itseään ja ajamista. Ajosettien ajaksi kaikki muu unohtuu. Lisäksi radalla oppii ajamisesta ja omasta pyörästä todella paljon. Itse en saa varsinaista mielihyvää kovaa ajamisesta, vaan on huippua päästä turvalliseen ympäristöön harjoittelemaan pyörän käsittelyä mutkissa. Radalla ei ole vastaantulijoita, hiekkaa tai muita yllättäviä tekijöitä.

Välillä vähän nolotti, kun tuntui, että olin liian hidas jopa hitaaseen ryhmään. Olenko radalla vain “tien tukkona” muille? Välitän ehkä liikaa muiden mielipiteistä, kun näin ajattelen, koska hyvin kaikki minusta kuitenki ohitse pääsi. Lisäksi mietin, että pitäisikö tässä jo pari kertaa radalla käyneenä osata ajaa kovempaa? Tulen jatkuvasti kuitenkin siihen tulokseen, että ajan itseni näköisesti; en tykkää ottaa riskejä ja arvostan turvallisuuden tunnetta. Vauhtia tulee lisää sitten ajan kanssa, jos tulee. Ajoharjoittelutapahtumat radalla ovat muitakin juttuja varten kuin vain sen nopeamman kierrosajan tavoittelua.

Toivottavasti pääsen vielä tällä kaudella radalle!


Lue lisää:


For the third time ever I got ride on a track! This time I was riding with MotOrg, which is a Finnish motorcycle association for every rider out there. They arrange this kind of riding practice events on race tracks. Beside just riding, they also teach you for the price of the event. So of course I also joined to this teaching course!

I got really good tips for the right body position and right racing lines. For starters I learnt that my arms have to form a 90 degree angle from the elbow and I have to keep my elbows down. This position of course took me closer to the gas tank. Another new thing to me was that I had to place my feet so that I could squeeze my heels on the bike.

Squeezing my heels on the bike made think how can I switch gears? But this time the main point of riding on track was that we could ride it all through with just one gear. With my bike that gear was the 3rd gear. Of course on longer straights I switched to 4th gear, but I managed (and remembered!) to keep my feet in the racing position all the time.

My riding lines were a bit lost when we got to ride independently (first two times we followed the teachers in line, but then got to ride by ourselves). Luckily the teachers noticed that I needed help with the lines so they offered that I could follow them for a couple of laps. That helped, but still I have a lot to do with understanding and remembering and just having the courage to follow the correct lines. I just think I’m not brave enough to lean the bike in to those tight curves.

All in all the teaching was good, I learnt a lot and had super fun! Even though I was probably among the top 5 slowest riders and felt embarrassed when everybody just had to pass me all the time… But I guess I shouldn’t think about other people’s opinions, right? I dream that at some point I can lean my bike so much that the foot pegs touch the ground and that I gain more speed!

3 thoughts on “Oppeja (radalla) ajamiseen MotOrgin Ajotaito-kurssilta (Riding practice with MotOrg)

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: